eXomodal - rebranding, website en animatie

De uitdaging

eXomodal is een bedrijf dat ruim vijf jaar actief is in software ontwikkeling voor de logistieksector. Hierbij hebben ze voorheen vooral klantgedreven ontwikkeld aan de software met een aantal launching customers. eXomodal maakt voor deze klanten verschillende software tools voor inzicht en automatisering bij transport voor vrachtwagens en binnenvaartschepen. eXomodal wil meer inzetten op de branding van een vast product om zo een grotere klantengroep aan te spreken.

 

Ons doel is om eXomodal duidelijk te positioneren naar buiten toe, met een helder geschreven verhaal ondersteund met veel beeld voor een internationaal publiek.

 

De uitkomst

In samenwerking met de eigenaar Maurice Glandrup heeft Seddle Productions gewerkt aan het herpositioneren van eXomodal. Onderdeel hiervan was de naamsverandering naar eXomodal. Een naam die een samentrekking is uit een exoskeleton voor multimodal transport.

Samen met deze naamsverandering ontwikkelden wij een nieuw logo daarvoor in combinatie met een vrolijke kleurige huisstijl, met duidelijke gesimplificeerde illustraties. Deze huisstijl is doorgevoerd op een nieuwgebouwde website en een animatie video. Op de website is duidelijk onderscheid gemaakt tussen twee soorten producten die eXomodal maakt om zo oriƫnterende klanten duidelijkheid te bieden. Ook wordt in iedere uiting het maatwerk uitgelegd, om het persoonlijke karakter bij eXomodal te benadrukken.

 

Tools

Voor de animatie is gebruik gemaakt van eigen huisgemaakte illustraties gemaakt door Seddle Productions in Adobe Illustrator. Waaronder een eigen ontworpen transportbedrijflogo die consistent door vrachtwagens, schepen en treinen is doorgevoerd om multimodaliteit over te laten komen. De afbeeldingen zijn geanimeerd in After Effects met behulp van keyframes en verschillende expressions. Onder andere hebben we zelfgeschreven code gebruikt om verschillende bollen met elkaar te kunnen verbinden in een datanetwerk. Voor enkele data transfer effecten is de plug-in Trapcode Particular gebruikt.

 

 

 

animatievideo eXomdal

impressie van de website

X