Alice & Eve is ‘a celebration of women in Computer Science’. Voor de website van dit project maakten we een reeks portretvideo’s van tien vrouwen over hun bijdrage aan computer science.

► Twee voorbeelden uit die reeks ziet u hieronder.

Frances Brazier is een van de grondleggers van het internet. Tegenwoordig denkt ze na over hoe we slim met energie om kunnen gaan.

Cynthia Liem maakt muziek én is computer scientist. Ze koppelt deze twee disciplines aan elkaar in Europese projecten.

Het proces

Op basis van de huidige, stilstaande, huisstijl hebben we een motion graphics huisstijl ontwikkeld. Als onderdeel hiervan hebben we een leader, twee verschillende bumpers, een naambalk, eindscherm en kadertjes vormgegeven. Deze zijn te zien in de video’s.

Verder is in de video’s ook gebruik gemaakt van zelf-ontwikkelde animaties om concepten die nog niet bestaan nog duidelijker weer te geven.

Door de Alice & Eve organisatie is een lijst met belangrijke vrouwen opgesteld. Wij hebben ze gezamenlijk benaderd met de vraag of ze mee willen werken aan een video. Daarna is het stokje aan Seddle overgedragen.

Met Seddle hebben we de vrouwen uitgebreid voorgesproken en gebriefd. Aan de hand daarvan hebben we per video een flow diagram gemaakt om de flow van de video duidelijk uit te schetsen. De vrouwen zijn op locatie geïnterviewd over hun vakgebied. Naast het interview hebben we ook knip-en-plakshots geschoten. Ook wel B-Roll genoemd.

Daarna hebben we de video’s gemonteerd. Waar nodig hebben we animaties toegevoegd en sound design in-house verzorgd.

Lynda Hardman combineert Video’s en interactie in verschillende programmeertalen zoals SMIL

Met dank aan

Dit project is tot stand gekomen met financiering en medewerking van de Universiteit Twente, TU Delft en TU Eindhoven. Op locatie is gefilmd bij het Centrum voor Wiskunde en informatica (CWI).