Livestreams

Drie… Twee… Één… En live! Een magisch moment. Wat op dat moment gebeurt gaat direct naar het scherm van de ontvanger. Waar dit vroeger alleen met grootse camera’s in Hilversum gebeurde, kun je inmiddels op een veel laagdrempeligere manier ook zelf een livestream organiseren.

Seddle Productions heeft onder andere ervaring in Hilversum opgedaan bij BNNVARA in dynamische live-omgevingen zoals die van De Wereld Draait Door en Kassa. Daarin verzorgen we vooral Live Motion Graphics. Maar deze kennis zetten we ook graag in om kleinschalige livestreams op een persoonlijke manier neer te zetten.

Onze filosifie hierbij is complete samenwerking waarbij de inhoud centraal staat. Wij leveren dus niet alleen techniek, we denken juist ook mee over de beste manier om je boodschap te verwoorden.

Wij kunnen alles voor je verzorgen, ook instarts

Je kan een livestream ondersteunen met zogenaamde ‘instarts’. Dit zijn vooraf opgenomen video’s. Zo kun je bijvoorbeeld het dagelijks leven bij je organisatie laten zien. Voor de Online Open Dag Livestream van Technische Natuurkunde hadden we bijvoorbeeld twee verschillende instarts: een instart over het eerstejaarsproject met betrekking tot poolen en een video waarin we een dag meeliepen met een van de studenten. Later zijn deze instarts ook los gebruikt ter promotie als YouTube video. Bijkomend voordeel van de instarts is dat je tussendoor in de studio een mooi moment hebt om gasten te kunnen wisselen van plek, iets te bespreken, of gewoon even pauze te nemen.

Technische Natuurkunde

Bij de Livestream van Technische Natuurkunde hadden we opleidingsdirecteur Sissi de Beer die vertelde over de opleiding. Hiermee hebben we samen gebrainstormd over volgorde van de powerpoint, opknippen om het verhaal interessanter te houden, en de vormgeving en animaties tussen de slides hebben we gemaakt. Twee studenten waren aan tafel te gast bij onze host om te praten over hoe zij het studeren ervaren. En we hadden een heus mini-college over quantum van docent Imre van Veldhoven.

Hieronder kun je de Livestream terugkijken:

Wil jij ook jouw situatie uitgelegd hebben?

Of je nou al een concreet idee hebt of alleen een probleem, samen kunnen we ervoor zorgen dat het tot een gave, duidelijke video leidt.