Motion Graphics laten maken

Wil jij op een korte en heldere manier jouw boodschap scherp overbrengen? Dan is een motion graphics video iets voor jou. Het voordeel van een motion graphic, of een animatie, is dat je hiermee dingen kort en scherp uit kan leggen. Daarnaast kan het ook nog steeds een vrolijke en gezellige video worden. Wat het doel van de video ook is, met een motion graphic zorg je ervoor dat het overkomt.

Bij Seddle maken wij motion graphics. We vinden persoonlijk contact en aandacht voor je video erg belangrijk, dus we komen graag langs om de video te bespreken. Of we bellen even om het snel door te spreken. Gewoon op ons 06-nummer.

Kijk op ons portfolio om te zien wat we al gemaakt hebben, of neem direct contact met ons op!

Wat is een Motion Graphic?

Een motion graphic is een animatie van afbeeldingen, woorden of illustraties. Ze brengen stilstaande illustraties of foto’s in beweging. Motion graphics worden gebruikt voor een advertentie, uitleganimatie, of als vormgeving van video’s op televisie en op YouTube. Vroeger waren Motion Graphic video’s nog niet zo zeer in trek, maar door het steeds toegankelijker worden van rekenkracht zien we ze steeds vaker op plekken waar vroeger alleen stilstaande graphics of print advertenties waren. Denk aan de reclameranden bij het voetbal, reclamezuilen op het station en bij televisieprogramma’s.

Verschil tussen Motion Graphics en Animatie

In de volksmond bestaat er weinig verschil tussen de twee. Maar, als je met experts op het gebied praat, dan maken die vaak wel onderscheid. Waarbij de term ‘Motion Graphic’ vooral gebruikt wordt als de bewegingen tekst, foto’s of vlakken omvatten. Animatie wordt vaak gebruikt voor het klassiek gebruik voor het woord. Denk bijvoorbeeld aan de animatie-films van Dreamworks of van Disney. Een motion graphic kan dan ook vaak in kortere tijd worden gemaakt dan een animatie.

2D en 3D

Motion graphics kunnen zowel in 2D als 3D worden gemaakt. Bij een 2D motion graphic wordt geen gebruik gemaakt van diepte over de z-as. Hiervoor kan een programma gebruikt worden zoals Adobe After Effects. Bij 3D vindt deze diepte wel plaats. Hiervoor wordt bijvoorbeeld Blender gebruikt. Hieronder vindt u een video van een voorbeeld van een 2D en een voorbeeld van een 3D animatie.

Aanbod motion graphics

Als u Motion Graphics wilt laten maken kunt u terecht bij Seddle. Hier werken professionele motion designers die werken voor televisieprogramma’s op NPO1 en NPO2, online uitingen en op de advertentiemarkt. Seddle is een professionele motion design studio en biedt video’s aan in zowel 3D als 2D.

In een vrijblijvend eerste contact laten we u graag wat voorbeelden zien. Voor BNNVARA Kassa maken we wekelijks twee motion graphic video’s om zaken uit te leggen. Ook voor de Universiteit Twente hebben we explainers gemaakt met motion graphics. En vele andere klanten in o.a. de software industrie en retail gingen u voor.

Dus wilt u contact?

Mail hallo@seddle.nl of bel 06 145 121 70

Motion Graphics Designer achter computer met het computer programma after effects open. Hij werkt aan een animatie met een man en een vrouw in After Effects. De man gooit een lege chipszak op straat.
Motion Graphics Designer van Seddle bezig met animatie op computer