Over ons

Simon en Piet aan het werk

Seddle produceert video’s voor televisieprogramma’s, bedrijven en andere organisaties. Wij maken de video’s graag persoonlijk. Want wij laten graag echte mensen zien. Wat drijft iemand in het leven? Wij tonen de echte lach, maar ook juist de imperfecties. Zodat er een video ontstaat waar degene die kijkt zich mee kan verbinden.

Seddle telt twee vaste personen: Simon Pruijn en Piet van Tiggelen. Dit duo wordt aangevuld met mensen uit een freelance poule waar nodig.

Over Simon

Simon Pruijn liep december 2015 bij de Kamer van Koophandel weg met een mapje. Daarin zaten de oprichtingspapieren van Seddle Productions. Toen was het dus officiëel, maar de liefde voor video begon veel eerder.

Al op vroege leeftijd werd zijn interesse voor video gewekt. Op de basisschool speelde hij mee in korte filmproducties die anderen maakten. Op de middelbare school kocht hij zijn eerste camera. Daarmee maakte Simon verschillende korte films met klasgenoten. Ook richtte hij een filmclub op, en maakte hij voor zijn profielwerkstuk, in het laatste jaar op de middelbare school, de korte film EMMA.

Simon Pruijn

Filmmaker & eigenaar

Na zijn middelbare-schooltijd koos Simon voor de studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Ook daar bleven zijn handen jeuken om een camera vast te pakken. In zijn tweede jaar stond hij aan de wieg van de online YouTube-serie Student Report, waarin vanuit studentenperspectief gekeken wordt naar de organisatie van de UT, huisvesting en verbouwingen, maar ook hoe de koffie-machine nu eigenlijk werkt. Hiervoor deed hij veel achter de schermen: redactie werk, camera, montage en animaties.

Na zijn studie volgde Simon een werk-leertraject bij BNNVARA De Wereld Draait Door, op de digital afdeling en bij Kassa. Vanuit het werk voor BNNVARA en de universiteit zijn steeds meer klussen voortgekomen. Inmiddels werkt Simon als eigenaar van Seddle Productions fulltime aan het maken van video’s voor o.a. Universiteit Twente, Kassa, winkelcentrum Maxis, VU, Rasmariant en vele anderen.

Met jaren aan ervaring is Simon nu een cameraman, editor, motion graphics designer. Eigenlijk een all round video producent – met eigen professionele camera gear.

Naast zijn werk is Simon, in zijn vrije tijd, op het toneel te vinden bij de amateurtheatervereniging NEST. Ook schrijft Simon zo nu en dan teksten over zichzelf in de derde persoon. Zoals hier.

Over Piet

Als kind was Piet op zoek naar hoe de wereld in elkaar zit. Op de middelbare school deed hij Technasium. Hier was hij vaak in de werkplaatsen te vinden. Daar kon hij veel proberen met het maken van dingen, of het nou grafisch, 3D-geprint, lasergesneden of getimmerd is. Piet wil weten hoe de wereld in elkaar zit. En ook hoe mensen denken. Hij overwoog dan ook kortstondig om psychologie te studeren.

Ondanks deze overweging koos hij uiteindelijk voor de studie Creative Technology. Tijdens deze studie kwam hij in aanraking met zijn leermeester Chris Vermaas, waarvan hij alle kneepjes van het Graphic Design vak leerde.

Piet gelooft dat alles van Graphic Design een onbewuste invloed heeft, en dat als je jezelf ervoor traint, je kan merken welke invloed dat is. Vanuit dit idee maakt hij zijn ontwerpen, waarbij elk onderdeel iets doet om de kijker op een bepaalde manier te beïnvloeden.

Piet van Tiggelen

Motion Graphics Designer

Piet heeft zich grotendeels auto-didactisch ontwikkeld als ware kenner op het gebied van het gebruik van lettertypes. Hij weet niet alleen veel over lay-out en kleurgebruik, maar ook op het gebied van animaties is hij erg sterk.

Zo maakte hij als vrijetijdsproject in de corona-periode deze kinetic typography video. Dat is een video waarop de tekst meebeweegt op de gezongen muziek, op een creatief vormgegeven manier.

Daarnaast maakt Piet ook graag rare posters, die te zien zijn op zijn instagram, Pete’s Poster Paradise.

Sinds september 2021 werkt Piet drie dagen in de week samen met Simon aan video’s voor Seddle. Daarnaast ontwikkelde Piet deze website.