Case: Purchase to Pay

Om artikelen en diensten in te kunnen kopen maakt de Universiteit Twente gebruik van een bestel-en inkoopsysteem. Dit systeem was verouderd en ingewikkeld. Om de invoering van het nieuwe bestel- en inkoopsysteem aan te kondigen, maakten wij een animatievideo.

Doel

Voor de purchase to pay werkgroep hebben we een explainer video gemaakt die uitlegt wat het nieuwe bestel- en inkoopsysteem inhoudt. Zo wisten gebruikers al in een vroeg stadium wat er voor hen ging veranderen.

Aanpak

Samen met het Purchase to Pay team hebben we eerst een script geschreven. Daarna heeft Seddle een ruwe versie gemaakt van de animatie in de vorm van een animatic. In een animatic is er een tijdelijke voice over ingesproken, samen met ruwe afbeeldingen om zo snel mogelijk iets te laten zien dat al op de uiteindelijke video lijkt. Op die manier verzamelen we de meest waardevolle feedback. Met die verzamelde feedback passen we vervolgens ons script aan.

Achtergrond

We kennen de UT als onze broekzak en werken inmiddels meer dan acht jaar intensief samen. Met projecten zoals promotievideo’s en introductievideo’s voor opleidingen zoals Mechanical Engineering, Creative Technology, Interaction Technology, Applied Mathematics, Electrical Engineering, European Public Administration, invoering van software systemen zoals Purchase to Pay en Unit4 ERP, en met explainers voor aankomende en nieuwe studenten.

Wij begeleiden intensief en persoonlijk. We kijken naar de data van vorige video’s. Zo weten we bijvoorbeeld waar de kijker graag wegklikt. Bovendien gooien we daar ook nog eens 10+ jaar ervaring overheen met het maken van uitlegvideo’s voor studenten en medewerkers.