Explainer Video’s

In een explainer animatie video wordt een onderwerp kort uitgelegd met behulp van visuals. Explainers zijn ideaal om cijfers, organisaties, veranderingen of toekomstvisies uit te leggen op een heldere manier.

Bij Seddle maken wij verdraaid goede explainers. We animeren niet alleen, we gaan verder. Waar bij veel andere studio’s je zelf een script moet aanleveren, kun je bij ons al komen met een klein ideetje. Dan planten we samen dat zaadje, verkennen we de inhoud en schrijven samen met jou het script.

Want wij hebben jarenlange ervaring met hoe je het beste van idee tot video komt. Wij vinden dat het maken van een video met een verkeerd script weggegooid geld is. En daar houden wij niet van. Heb je zelf al eerder scripts geschreven? Natuurlijk mag je bij ons ook een script aanleveren als je dat graag wilt.

Voorbeeld: Explainer Purchase to Pay

► Voor het nieuwe bestel- en inkoopsysteem van de Universiteit Twente maakten we een explainer video in de huisstijl: simpele iconen in combinatie met het ‘bombai’ huisstijlelement. Samen met het lettertype dat iconisch is voor de universiteit en de roze steunkleur komt het samen tot een heldere animatie.

Voorbeeld: Explainer Kassa Random Readers

► Voor de uitleg bij Kassa van verschillende betaalmethodes, maakten we een animatie in een platte stijl met kleur. De boef en gebruiker laten op eenvoudige wijze zien hoe makkelijk het is om bankgegevens te stelen.

Voorbeeld: Explainer NexusZ

► Voor NexusZ hebben we in een intensieve samenwerking gekeken hoe het bedrijf gepositioneerd is en zich onderscheidt van de concurrenten. We leggen uit waarom data verzamelen belangrijk is, en hoe NexusZ Control Tower inzicht kan geven aan logistieke dienstverleners.