Case: Wil Je Op Me Stemmen?

Achtergrond

Voor de tweedekamerverkezingen heeft het BNNVARA televisieprogramma Kassa de rubriek gehad ‘Wil je op me stemmen?’. Hierin gaat de lijsttrekker van de partij op date in een first-dates achtige setting met een gewone Nederlander.

Aanpak

Om deze rubriek smoel te geven, heeft Seddle Productions hiervoor vormgeving ontworpen. Zo maakten we een intro-animatie, ook wel leader genoemd, en een outro-animatie. Ook maakten we twee bumpers en bijpassende naambalkjes.

Vanuit Kassa was de vraag dat de stijl ‘lief’ moest aanvoelen, in het verlengde van First Dates. Als voorbeelden werden handgetekende animaties met textures gestuurd.

Om dit te vertalen naar de video hebben we de achtergrondafbeelding met de hand getekend en gescand. Om vervolgens over te trekken in illustrator. Zo hebben de borden en het bestek een meer organische vorm. Daarnaast gebruiken we het lettertype dat gelinkt wordt aan Kassa, Metropolis, in combinatie met het handgeschreven lettertype Billabong. Dit alles in een stemvakje met de vorm van een hart, om de liefde uit te stralen. Om het geheel richting de stijl van de briefing en de rubriek te trekken, is de leader voorzien van bewegende textures.